^Naar boven

  • CLOSE UP

    Vingervlugheid en techniek komen hier samen. De basis van alles.

  • STAGE MAGIC

    Magie op het toneel geeft een extra dynamiek. Alles wordt uitvergroot of juist verkleind..

  • ILLUSIONS

    Niets is wat het lijkt en zelfs dat niet. Hoe meer je kijkt hoe minder je ziet.....

Mundus Vult Decipi, Ergo Decipiatur (Petronius)

Goochelen kan in een aantal categorieën worden ondergebracht. Zo heb je: 1. Illusionisme, 2. Algemeen goochelen, 3. Manipulatie, 4. Mentalisme, 5. Parlour magic, 6. Close up goochelen, 8. straatgoochelen. Categorie 1 t/m 3 wordt over het algemeen op het toneel uitgevoerd en wordt ook vaak toneel-goochelen genoemd.
Alle illusionisten en goochelaars hebben één ding gemeen. Ze willen het publiek laten geloven dat het onmogelijke mogelijk is. Zij slagen daar vaak wonderbaarlijk goed in. Onze Nederlandse illusionisten zijn binnen de wereld der magie maar ook ver daar buiten wereld beroemd.
Vakbroeders noemen het close up goochelen. In feite is het goochelen voor kleine groepen op korte afstand. Omdat de toeschouwers er als het ware met de neus boven op zitten, kan een spontane en ontspannen sfeer ontstaan waarbij interactie een grote rol speelt.
Genietend van het voor- hoofd en nagerecht wordt u verrast door uw magische gastheer met smakelijk magisch entertainment die voor een onvergetelijke avond zal zorgen.
Een mentalist suggereert dat hij door middel van zijn geest mentale krachten kan oproepen. Zoals gedachtenlezen, vormen van telekinese, voorspellen en dergelijke. Veel mentalisten beweren zelfs dat zij door middel van hun geest het gedrag van anderen kunnen bepalen. Niets is echter minder waar. Alle voorspellingen en alle vormen van gedachtenlezen zijn gebaseerd op vaak knappe maar eenvoudige goochelprincipes.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

M

De Magische Loge is een stichting - opgericht in 2000 - met als leden (ex) beroepsgoochelaars /illusionisten, de directie van een theaterbureau en andere personen afkomstig uit de theaterwereld. Om exclusiviteit te waarborgen is toetreden tot de Loge uitsluitend mogelijk op uitnodiging.

De Eregalerij van De Magische Loge

De eregalerij is een commissie van aanbeveling. In deze commissie zijn opgenomen: Hans Klok, Ger Copper, Marcel Kalisvaart, Christian Farla, Rob en Emiel, Royce, Dion van Rijt. De Loge stelt zich onder meer ten doel evenementen te organiseren, in allereerste instantie voor een goochel en variété georiënteerde doelgroep. Om met name de goochelkunst te promoten zijn bij deze evenementen ook "leken" welkom.

Organisatie van de desbetreffende evenementen geschiedt geheel voor eigen rekening en risico. Individuele leden van De Magische Loge zijn tevens lid van andere goochelverenigingen, nationaal en internationaal. Verrichtingen van de Loge zijn o.a. de organisatie van de Masters of Magic 2000 in de Meervaart te Amsterdam, met internationale prijswinnaars op goochelgebied waarbij meer dan 800 gasten acte de présence gaven. Het Nieuwjaarstreffen 2008 in De Speeldoos in Baarn. 2009 de Junior Masters of Magic en de Nederlandse Kampioenschappen in het Pim Jacobs Theater in Maarssen. Magique ludiek in 2010 in de theatertenten va Casablanca. 2014 de fotowedstrijd in het Magic Art Center te Bennebroek.

Daarnaast is de Loge al jaren actief in het coachen van artiesten en heeft zij goede contacten opgebouwd in de show- en circuswereld. Ook heeft De Magische Loge in de afgelopen jaren met vakbroeders intervisiegesprekken georganiseerd, waardoor zij meer inzicht kregen in hun eigen act. Elke goochelaar wordt de mogelijkheid geboden om kosteloos een beroep te doen op de stichting.

Tevens is door de Loge ingesteld: De Hans Klok Award©, bestemd voor personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de goochelkunst. Deze award werd uitgereikt tijdens daarvoor speciaal georganiseerde Magische avonden in het internationaal bekend staande Magic Art Center te Bennebroek. In 2009 werd deze prijs daar door Hans Klok uitgereikt aan Ger Copper. In 2010 aan Veronique Ross, 2011 aan Dion van Rijt en 2012 aan Marcel Kalisvaart.

Daarnaast stelde zij een prijs ter beschikking voor aanstormend talent, die tijdens de jubileumvoorstelling (2009) van de Goochelkring Alkmaar werd uitgereikt aan Luc Elson c.s. Bij bijzondere prestaties verstrekt de Loge een zogenaamde 'waarderingsoorkonde'. Deze werd in 2010 uitgereikt aan de vereniging Gonga voor de organisatie van een evenement.

De Loge is een onafhankelijke stichting, en door haar flexibiliteit dus niet gebonden aan artiesten, organisaties, religies en/of stromingen.

Goochelaars NL
Magic Shop
Goochelaars.com
Copyright © 2015. Magische Loge  Rights Reserved.